Zwarte woud, Duitsland

Bezienswaardigheden in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is de ideale vakantiebestemming voor wie houdt van bergen en water. De natuur staat centraal in deze Zuid-Duitse regio, wat behoort tot Duitsland. Je vindt er tal van meren zoals de Titisee of de Schluchsee die zich perfect lenen voor alle mogelijke watersporten. Wie liever een stevig paar wandelschoenen aantrekt, kan bijvoorbeeld de Feldberg beklimmen, de hoogste berg van het Zwarte Woud.

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van het Zwarte Woud tijdens je verblijf in je vakantiehuis:

Freiburg im Breisgau

De hoofdstad van het Zwarte Woud is dankzij zijn zuiderse flair een enorme trekpleister bij vele vakantiegangers. Het Freiburger Münster is met zijn 116 meter hoge toren zeker een bezoekje waard maar de bezienswaardigheid bij uitstek zijn zonder twijfel de zogenaamde Bächle. In de hele binnenstad van Freiburg vind je kleine smalle gootjes met stromend water uit de rivier Dreisam.

Triberg

Op het eerste gezicht lijkt Triberg niet meer dan een typisch stadje in het Zwarte Woud. En toch krijgt het jaarlijks heel wat bezoekers over de vloer. Je kan er namelijk een bezoekje brengen aan de grootste koekoeksklok ter wereld. Ook in Triberg vind je maar liefst 7 watervallen die met hun totale hoogte van 163 meter samen éen van de hoogste watervallen van Duitsland vormen.

Bron van de Donau

Dat de Donau een van de langste rivieren van Europa is, hoeft geen verdere uitleg. Maar wist je dat de bron van de Donau in het Zwarte Woud ligt? In het stadje Donaueschingen bij Villingen-Schwenningen werd een prachtig monument rond de bron gebouwd. Zeker een bezoekje waard dus tijdens je vakantie in het Zwarte Woud!

Vakantiehuizen Zwarte Woud

Een vakantiehuis huren in het Zwarte Woud? Ontdek welke vakantiehuizen Zwarte Woud te huur zijn op VakantiehuisZwarteWoud.be.  Bekijk hier onze specifieke website rond Vakant 

Ook zin gekregen in een vakantie naar het Zwarte Woud, en op zoek naar een vakantiehuis in het Zwarte Woud? Dan ben je bij VakantiehuisZwarteWoud.be aan het goede adres. Hier vind je campings en vakantieparken middenin de natuur, maar ook gezellige vakantiehuizen of appartementen voor het hele gezin ontbreken niet in ons aanbod. Je ziet het, bij VakantiehuisZwarteWoud.be vind je de perfecte accommodatie voor je vakantie in het Zwarte Woud!

Foto: donchili, https://flic.kr/p/rwv35h


Accommodaties in Zwarte woud

Vakantiehuizen Zwarte woud

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?